Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-25 18:01:00

Trump üzent az irániaknak: Amerika nem fél használni erejét

Nem értik a valóságot az irániak – legalábbis Donald Trump szerint, aki azután vette célba kedvenc közösségi oldalát, hogy az iráni elnök retardáltnak nevezte a Fehér Házat. Az amerikai elnök emlékeztetett: az elmúlt években is dollárbilliókat költöttek az amerikai hadseregre.

Trump üzent az irániaknak: Amerika nem fél használni erejét

Ahogyan már arról beszámoltunk egyre feszültebb a viszony az Egyesült Államok és Irán között. Olyannyira, hogy az iráni elnök egészen egyszerűen retardáltnak nevezte a Fehér Házat. Persze, Donald Trump válaszára sem kellett sokáig várni, aki magához hűen Twitter-bejegyzésben vágott vissza a közel-keleti államnak. Az amerikai elnök legutóbbi posztjában azt írta, hogy sajnálatos, hogy az iráni vezetés csak az erőből ért, de emlékeztetett: a világ legerősebb hadserege az amerikai, amibe csak az elmúlt két évben másfél billió dollárt toltak bele.

Egy későbbi hozzászólásban azt is megjegyezte, hogy az iráni emberek szenvednek, miközben az ország vezetése az összes pénzét terrorra költi. Az amerikai elnök ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Irán mai nyilatkozata csak annyit jelent, hogy nem értik a valóságot. A támadások pedig – figyelmeztetett – erővel fognak találkozni részükről, ami egyes területen eltörlést is jelenthet.

atv.hu

További külföldi híreink