Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-25 10:10:00

Dél-koreai hírszerzés: vezető pozícióba kerülhetett Kim Dzsong Un húga

Vezető pozícióba kerülhetett Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong a phenjani pártvezetésben - közölte kedden a dél-koreai hírszerzés (NIS), hozzátéve: elképzelhető, hogy jelenleg Észak-Korea második emberének számít.

Dél-koreai hírszerzés: vezető pozícióba kerülhetett Kim Dzsong Un húga

A szervezet értesülései szerint Kim Jo Dzsongot a Koreai Munkapárt propagandaosztályának második emberévé nevezték ki, korábbi feladatait pedig - elsősorban a Kim Dzsong Un körül ellátott protokollfeladatokat - Hjon Szong Vol, az észak-koreai Szamdzsijon nevű zenekar vezetője veszi át.   

A múlt héten Kim Jo Dzsong elkísérte a fivérét phenjani találkozójára Hszi Csin-ping kínai elnökkel is, ahol Kim Jong Csol, a Koreai Munkapárt Központi Bizottsága alelnökének társaságában tűnt fel, akiről korábban médiaforrások azt állították, eltávolították a tisztségéből és kegyvesztett lett.   

Az észak-koreai vezető személyi asszisztenseként is működő Kim Jo Dzsonggal kapcsolatban korábban szintén lábra kaptak olyan híresztelések a nemzetközi sajtóban, hogy azok között volt, akiket a phenjani vezetés felelősségre vont Hanoiban tartott februári amerikai-észak-koreai tárgyalások kudarca miatt. Kim Jo Dzsong azonban ötvenhárom nap után június elején újra megjelent a nyilvánosság előtt bátyja mellett egy phenjani tornászversenyen.  

Korábban is előfordult, hogy a tisztogatásokról szóló jelentések nem igazolódtak be. Nagyon nehéz ellenőrizni az ilyen jelentések hitelességét, tekintettel arra, hogy az észak-koreai rezsim működését titok övezi.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink