Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-24 16:10:00

Kurz újabb néppárti-szabadságpárti együttműködés lehetőségéről beszél

Nem zárta ki Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, hogy a választásokat követően pártja ismét koalícióra lépjen az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ).

Kurz újabb néppárti-szabadságpárti együttműködés lehetőségéről beszél

"Meglátjuk, hogy az FPÖ-nek melyik szárnya érvényesül majd" - mondta a volt kancellár hétfőn az Ö3 rádiónak adott interjújában, hozzátéve: jelenleg úgy érzi, hogy a szabadságpárt egyes szárnyai nem vonták le a tanulságot a közelmúlt eseményeiből.   

Elmondása szerint Kurz az "Ibiza-botrány" kirobbanása óta egyszer beszélt telefonon a volt alkancellárral, a szabadságpárt lemondott elnökével, Heinz-Christian Strachéval.    

"Nem tanácsolnám neki, hogy visszatérjen a politikába, de ez nem az én döntésem" - jelentette ki Kurz a rádióinterjúban.    

Közben Kurz pártja már a kampányra készül. Hétfőn mutatták be a néppárt elképzelését a gondozási rendszer reformjáról. Eszerint kormányra kerülésük esetén úgynevezett gondozási biztosítást vezetnének be, amely a beteg- vagy a balesetbiztosítás mintájára működne. Ígéretük szerint Bécs minden kerületében létesítenének egy-egy központot a gondozásra szorulók és hozzátartozóik számára, és forródrótot is létrehoznának.

atv.hu

További külföldi híreink