Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-20 21:44:00

Éveken keresztül utazott szexrabszolgaságban, gyermekpornóban, zsarolásban egy szektavezér

Minden vádpontban bűnösnek találta egy New York-i esküdtszék azt a helyi szektavezért, aki a hatóságok szerint nőket tartott fogva szexrabszolgaként. Az 58 éves férfi éheztette, zsarolta, és megalázta áldozatait, akiket meg is jelöltek a nevének kezdőbetűivel.

Éveken keresztül utazott szexrabszolgaságban, gyermekpornóban, zsarolásban egy szektavezér

Meghozta döntését Keith Raniere ügyében a szektavezér bűneit vizsgáló esküdtszék. A férfi 21 éve alapított egy életmódtanácsokat adó, piramisként szerveződő céget, amit arra használt, hogy szexrabszolgákat gyűjtsön. Egyikükkel még a cég megalapítása előtt kezdett szexuális viszonyt, amikor a lány 15 éves volt. A férfit minden vádpontban bűnösnek találták.

„A tárgyalás felfedte, hogy a vádlott, aki tudós géniuszként írta le magát, valójában egy mesteri manipulátor és szélhámos volt. Olyan szektát vezetett, amely érintett volt szexrabszolgaságban, gyermekpornóban, zsarolásban, kényszerabortuszokban, és nők megalázásban. Ő és bűntársai házasságokat, karriereket tettek tönkre”

– mondta Richard Donoghue ügyész.

A férfit tavaly letartóztatták le bűntársaival, akik bűnösnek vallották magukat. Köztük a Smallville című sorozatból ismert színésznő, Allison Mack is. Áldozataiktól meztelen fotókat és egyéb kompromittáló anyagokat gyűjtöttek, amikkel zsarolhatták őket. Az ügy tárgyalása több mint hat héten át zajlott. Az esküdtszék 4 órányi mérlegelés után hozta meg döntését.

„Nem mondhatnám, hogy szörnyen meglepett vagyok, a nyitóbeszédében is elmondtam, hogy ez fárasztó küzdelem volt. Talán csak az lep meg kissé, hogy minden vádpontban bűnösnek találták ügyfelemet. Hasonló ügyeknél nagy szerepet játszanak az érzelmek, az esküdtszéknél is, ezért születnek gyors ítéletek” – mondta Raniere védője.

Az ügyvéd a záróbeszédében azt állította, hogy a nőket soha nem kényszerítették arra, hogy akaratuk ellenére cselekedjenek. Az esküdtszék döntése után elmondta: védence továbbra is ártatlannak vallja magát, és fellebbeznek. Szerinte túl súlyos lenne az életfogytiglani börtönbüntetés, amit a szeptember 25-én esedékes ítélethirdetéskor szabhatnak ki a férfira.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink