Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-17 21:23:00

1700 pedofil internetes oldalt blokkolt Izrael

Izrael hétfőn elérhetetlenné tett 1700, pedofil fotókat és videókat közzétevő internetes oldalt - jelentette be hétfőn az igazságügy-minisztérium.

1700 pedofil internetes oldalt blokkolt Izrael

Az intézkedést a főügyész rendelte el, miután a kiberbűnözés elleni hivatal, a rendőrség és az Interpol nemzetközi rendőrségi szervezet összehangolt műveletet hajtott végre.   

"A tel-avivi bíróság elrendelte mintegy 1700 olyan oldal blokkolását, amelyek izraeli portálokon elérhető pedofil fotókat és videókat tettek közzé" - áll a közleményben.   

Az Interpol májusban számolt be arról, hogy felszámoltak az úgynevezett Dark Weben (Sötét Internet, anonim módon használható hálózatok) egy nemzetközi pedofil hálózatot.   

A hálózat oldalain talált információkat megkapták az Interpoltól - közölte az izraeli igazságügyi tárca, amely felsorolta a világszerte elérhető, pedofil tartalmakat terjesztő hálózatok listáját.   

Az izraeli portálokat kötelezik, hogy büntetés terhe mellett blokkolják a szóban forgó oldalakhoz való hozzáférést.   

A lyoni székhelyű Interpol közel 200 ország rendőri szervei között lesz lehetővé információcserét. A nemzetközi rendőri szervezet úgynevezett "vörös listákat" is közzétesz a leginkább keresett személyekről.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink