Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-17 05:10:00

A BRFK összes bevethető hajója részt vesz az elhunytak felkutatásában

Autós üldözés alakult ki a Viking ukrán kapitánya és egy dél-koreai híradós stáb között, Budapesten. Az újságírók, interjút akartak készíteni az előzetesből szabaduló 64 éves férfivel, ezért taxival követni kezdték az őt szállító kisbuszt. Miután a sofőrje észrevette, hogy a nyomukban vannak, nagyobb sebességre kapcsolt és a belvárosban addig manőverezett, amíg sikerült lerázni a koreaiakat. Az akciót szervező riporter azt mondta Híradónknak, ők csak részvétnyilvánítást akartak hallani a férfitől.

Kattogtak a fényképezőgépek, rengeteg kamera rögzítette a pillanatot, amikor szabadon engedték az ukrán kapitányt, akit a Dunai hajóbaleset okozásával gyanúsítanak. A 64 éves Jurij C. azonban válasz nélkül hagyta az újságírókat. 

Woo Hyunki és kollégája a dél-koreai Channel A-nek dolgoznak. Ők nem hagyták annyiban a dolgot, taxiba ülve követték a kapitányt szállító kisbuszt.

A kapitány és sofőrje először a Nyugati téri felüljáró felé vették az irányt, majd kis utcákban folytatódott az üldözés. A sötétített üvegű kisbusz olykor a sebességhatárt is túllépve próbált megszabadulni az őket követő tv stábtól, ami végül sikerült is. A tv riporter azt mondja, csak részvétnyilvánítást akartak a kapitánytól. 

Az ukrán hajóskapitányt képviselő ügyvéd egyébként a szabadlábra helyezés után elmondta, a férfi „rendkívüli módon hatása alatt van és nagyon sajnálja a történteket.” A dél-koreai sajtó munkatársa szerint ez nem ugyanolyan, mintha ő maga állt volna a nyilvánosság elé.

Egy 6 éves kislány édesanyja karjaiban halt meg a Duna fenekén. Ő a nagyszüleivel együtt utazott az elsüllyedt hajón. Ennek a családnak három generációja veszett oda a tragédiában. A koreai emberek úgy érzik, ez akár velük is megtörténhetett volna.

A BRFK vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel és a koreai katonákkal, parti őrökkel és tűzoltókkal együttműködve szünet nélkül folytatják a keresést a 3 ember után, akik a Hableányon utaztak, de még nem kerültek elő.

A fővárostól délre eső Duna szakaszon nem csak a Duna területét, hanem annak ár –és hullámterét is átkutatják a kollegáink és folyamatosan kapcsolatot tartanak a parti keresőkkel és a légi felderítésben résztvevő egységekkel is.

A Duna Budapesttől délre eső 215 kilométeres szakaszán a BRFK összes bevethető hajója részt vesz a keresési műveletekben.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink