Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-12 07:17:00

"Észak-Korea nyilvános kivégzéseket hajt végre, hogy félelmet keltsen az emberekben"

Ezt egy dél-koreai kutatóintézet állítja. A jelentés szerint a kommunista országban több mint 300 nyilvános rendezvényen hajtottak végre kivégzést. Közben amerikai sajtóforrások azt írták: Kim Dzsong Un 2017-ben meggyilkolt féltestvére a CIA-nek dolgozott.

"Észak-Korea nyilvános kivégzéseket hajt végre, hogy félelmet keltsen az emberekben"

Csang Szongtek – az észak koreai diktátor nagybátyja. Csak egy abból a több száz emberből, akiket vélt, vagy valós okok alapján kivégeztek az országban. Egy dél-koreai civil szervezet jelentése azt állapította meg, hogy a rezsim nyilvános rendezvényeket használ a kivégzésekre, hogy ezzel is félelmet keltsen az emberekben.

„Ezeknek a kivégzéseknek két alapvető célja van. Az egyik, hogy emlékeztesse az embereket arra, hogy miket nem tűr meg az állam. A másik pedig, hogy folyamatos félelemben és elnyomásban tartsák a népet.” – mondta a kutatóintézet vezetője.

A jelentést 4 év alatt készítették el, és több mint 600 észak-koreai szökevény interjújára alapozták. Többek között az áll benne, hogy a legsúlyosabb ítéleteket a lopásért, gyilkosságért és politikai bűncselekményekért osztották. A megkérdezettek nagy részének legalább egy nyilvános kivégzést végig kellett néznie.

Szintén gyilkosság áldozata lett Kim Dzsong Un száműzetésben élő féltestvére. A Wall Street Journal úgy értesült: Kim Dzsong Nam az amerikai hírszerzésnek dolgozott. A lap egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva írta meg, hogy a férfi és a CIA között volt valamilyen kapcsolat.

Kim Dzsong Namot 2017-ben mérgezték meg a Kuala Lumpuri repülőtéren. A két nőt, aki az arcába kente a hatóanyagot, azóta a hatóságok elengedték. Mint kiderült: úgy tudták, hogy egy televíziós valóságshow-ban szerepelnek.

atv.hu

További külföldi híreink