Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-11 05:55:00

CIA-s informátor lehetett Kim Dzsongun meggyilkolt féltestvére

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) informátora volt Kim Dzsong Un féltestvére, Kim Dzsong Nam, akit két évvel ezelőtt gyilkoltak meg Malajziában, értesült a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap - írja az index.hu.

CIA-s informátor lehetett Kim Dzsongun meggyilkolt féltestvére

A lap egy meg nem nevezett személyre hivatkozik, akinek tudomása van minderről, hogy Kim Dzsong Nam és a CIA között "volt kapcsolat", de sok részlet erről nem ismert.

"Több korábbi amerikai illetékes azt mondta, valószínűtlen, hogy a féltestvér, aki éveken át Észak-Koreán kívül élt, és akinek nem volt ismert hatalmi bázisa Phenjanban, tudott volna részletekkel szolgálni a titkolózó ország belső működéséről" - írja a lap alaőján az index.hu, amely szerint ugyanezek az illetékesek mondták azt, hogy Kim Dzsong Namnak szinte bizonyosan voltak kapcsolatai más államok, különösen Kína titkosszolgálatával is. Az újság szerint Kim Dzsong Nam 2017 februárjában - amikor megölték - azért utazott Malajziába, hogy találkozzon a CIA-beli kapcsolattartójával, de feltehetően nem ez volt útjának egyetlen célja.

A CIA egyelőre nem reagált a lapban megjelent értesülésekre.

További külföldi híreink