Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-04 19:54:00

Elképesztő húzással készült a Liverpool a BL-döntőre, és bejött

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere és Pepijn Lijnders másodedző egyértelmű hasonlóságokat vélt felfedezni a Tottenham Spurs és a portugál másodosztályban negyedik helyen végző Benfica B csapatának stílusa között, így meghívták őket három napra az angol csapat marbellai edzőtáborába, ahol május 20. és 26. között készültek a madridi fináléra - írja az M4Sport.hu.

Elképesztő húzással készült a Liverpool a BL-döntőre, és bejött
Fotó: Reuters

A megvalósításhoz azonban a Benfica B partnerségére is szükség volt, így a Liverpool arra kérte őket, amennyire lehet, analizálják és másolják le a Tottenham játékának meghatározó elemeit, a védekezést, a támadást és a pontrúgásokat beleértve.

Fontos volt, hogy a módszert titokban tartsák és ne szivárogjon ki semmi információ, ezért kizárt volt, hogy angol ellenfelet válasszanak, Pochettino erős spanyolországi, illetve Hugo Lloris francia kötődése miatt azok a lehetőségek is kiestek, így jutottak el Portugáliába.

Az előkészületek olyan körültekintéssel zajlottak, hogy előzetesen a Benfica játékosai sem tudtak semmiről, az edzők csak annyit mondtak nekik, hogy később kezdődik a nyári szabadság.

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink