Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-29 21:07:00

Örök nyugalomra helyezték Niki Laudát

Lewis Hamilton, David Coulthard és Arnold Schwarzenegger is részt vett Niki Lauda búcsúztatásán. A háromszoros Forma-1 világbajnok versenyzőt Bécsben helyezték örök nyugalomra.

A bécsi Szent István székesegyházhoz érkezett Niki Lauda koporsója. A Forma-1 többszörös világbajnoka a múlt héten halt meg, 70 éves korában. A hivatalos vendégeken kívül több ezer rajongó is megjelent a szertartáson.

„Óriási dolgokat ért el Ausztria számára. Fantasztikus sportember volt, olyasvalaki, aki mindig elmondta a véleményét. Niki a nemzeti hősünk, egy igazi ikon.” – mondta egy rajongó.


A temetésre olyan világsztárok jöttek el, mint az osztrák születésű Arnold Schwarzenegger, Lauda egykori pályatársa Gerhard Berger és David Coulthard. Lerótta kegyeletét a többszörös Forma-1 világbajnok Lewis Hamilton, Alain Prost, és egy sor további híresség.


„10 éves voltam 1976 augusztusában, amikor a balesete történt a Nürburgringen, gyerekként nagyon közel éreztem magam hozzá. Attól a pillanattól fogva követtem nyomon a pályafutását.” – mondta egy másik rajongó.

Niki Lauda az egyetlen olyan versenyző volt a Forma-1-ben, aki a két legsikeresebb csapat, a Ferrari és a McLaren színeiben is csúcsra ért. Később a Ferrari majd a Jaguar tanácsadójaként dolgozott. Haláláig a Mercedes 10%-os résztulajdonosa és ügyvezető elnöke volt. Sportkarrierje mellett sikeres üzletember is volt, két saját légitársaságot is alapított, amelyeket később felvásároltak tőle.

atv.hu

További külföldi híreink