Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-26 14:33:00

Izraeli elnök: Nem fogunk soha legyőzöttként reagálni az antiszemitizmusra

Sokkolta Reuven Rivlint az, ahogy Berlin állami szinten tanácsolta a kipaviselés mellőzését Németországban - írja a neokohn.hu.

Izraeli elnök: Nem fogunk soha legyőzöttként reagálni az antiszemitizmusra

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy komoly reakciót váltott ki Izraelben, ahogy a német kormány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottja a héten arra szólította fel országa zsidó közösségét, hogy ne viseljenek kipát nyilvános helyeken.

"Elismerjük és nagyra értékeljük a német kormány erkölcsi álláspontját és elkötelezettségét az országukban élő zsidó közösségért. Ezzel együtt a német zsidók biztonsága iránt érzett félelem felér egy kapitulációval az antiszemitizmus előtt, és mindez egy beismerése annak, hogy a zsidók nincsenek biztonságban a német földön" — közölte vasárnap Izrael elnöke, akit sokkolt a német álláspont – írja a I24 news portál.

Reuven Rivlin hozzátette: "Sosem fogunk behódolni, és nem fogjuk leszegezni a tekintetünket. Nem fogunk soha legyőzöttként reagálni az antiszemitizmusra" – ezt elvárjuk és követeljük a szövetségeseinktől is.

Az elnökhöz hasonlóan Amerika németországi nagykövete is szembehelyezkedett a német kormány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottjával. Richard Grenell a The Jerusalem Post által idézett Twitter bejegyzésében buzdította Németország zsidóságát arra, hogy viseljenek bátran kipát.

"Az ellentéte a valóság. Viseljék csak a kipájukat. A barátjukét is. Kérjenek kölcsön egy kipát, és hordják a zsidó szomszédaink helyett is. Mi egy sokszínű társadalom vagyunk, erről tájékoztassák az embereket" — fogalmazott üzenetében a diplomata.

atv.hu/neokohn.hu

Ajánlom

További külföldi híreink