Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-25 11:42:00

Új választások jöhetnek Izraelben?

Avigdor Liberman a szekuláris Jiszráel Beitenu vezetője péntek reggel a 13-as csatornának a Likuddal folytatott koalíciós tárgyalások kudarcáról beszélt és felvetette a lehetőségét, hogy új választásokra kerülhet sor.

Új választások jöhetnek Izraelben?

„Nem ajánlunk más jelöltet, ezért lehetséges, hogy Izrael új választások elé néz. Nincs más választás, mint ismét a szavazókhoz fordulni,” mondta Liberman. Az új választások lehetőségét héber nyelvű média riportok szerint Netanjahu is fontolóra vette - írja a neokohn

Mint emlékezetes, Liberman korábban törvényjavaslatot nyújtott be, mely minimális éves célt állít fel a jesiváknak a tanulóik besorozási számadataira vonatkozóan, amelyek ha nem teljesülnek, pénzügyi szankciókkal bünteti az intézetet, ahol tanulnak.

A miniszterelnök és a jobboldali pártvezetők csütörtök esti találkozóját követően Benjamin Netanjahu úgy döntött, kisebbségi kormányt alakít 60 képviselővel.

A találkozót követő nyilatkozatában a Likud azt mondta, „a frakciók vezetői egyhangúlag úgy döntöttek, hogy haladéktalanul létre kell hozni egy jobboldali kormányt, amely az összes izraeli polgár érdekeit szolgálja. A frakciók egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a miniszterelnöki poszt jelöltje a Likud elnöke, Benjamin Netanjahu, a választási kampány során szavazóiknak tett ígéretük valamint [Reuven] Rivlin elnöknek tett javaslatuk szerint. A frakciók vezetői felszólítják a Jiszráel Beitenu elnökét, Avigdor Libermant, hogy teljesítse kötelezettségét szavazói felé és csatlakozzon a jobboldali kormányhoz haladéktalanul – és ne segítse egy baloldali kormány létrehozását”.

atv.hu

További külföldi híreink