Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-22 21:50:00

Lecsaptak a dzsihadisták: a robbantásokban meghalt többek között egy hatéves kislány

Felrobbantotta magát egy autós öngyilkos merénylő egy ellenőrzőpontnál a szomáliai fővárosban, Mogadishuban szerdán, legalább 21 ember, köztük egy hatéves kislány életét vesztette.

A rendőrség korábbi beszámolója legkevesebb 13 halálos áldozatról szólt. A robbantásban további legalább 30 ember megsebesült, köztük két parlamenti képviselő - közölte a dpa német hírügynökséggel Ahmed Bashane rendőrtiszt. A hatalmas robbanás Boondhere körzet egyik forgalmas ellenőrzőpontjánál történt, ahol számos autó torlódott fel - mondta.

Bashane szerint a halottak között van egy korábbi külügyminiszter, a biztonsági erők hat tagja, és egy magas rangú női katonai tisztségviselő.

A halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. Bashane úgy értesült, hogy a halottak között civilek is vannak. Két parlamenti képviselő megsebesült. A merénylet károkat okozott több közeli épületben.

A támadás végrehajtójaként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorcsoport jelentkezett az őket támogató Andalus rádióadón. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőségesek rendszeresen hajtanak végre támadásokat a kelet-afrikai országban civilek és katonai célpontok ellen. A Szomália déli és középső részén több körzetet felügyelő al-Shabaab célja, hogy megdöntse a mogadishui kormány hatalmát.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink