Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-21 12:17:00

Az ALDE csúcsjelöltje vitára hívta Salvinit

Akárhol is legyen, ő ott lesz – ezt üzente Guy Verhofstadt abban a Twitter-üzenetben, amelyben vitára hívta az európai szélsőjobboldali tömörülés megálmodóját, az olasz belügyminisztert, Matteo Salvinit. Az ALDE csúcsjelöltje keményen fogalmazott, és azzal vádolja Salvinit, hogy Putyin pénzeli.

„Csakúgy, mint téged, a szélsőjobboldali barátaidat is – mint Le Pen, Strache, Farage és Orbán – Putyin pénzeli, hogy tönkretegyétek Európát” – ezzel a mondattal ment neki a liberális ALDE pártcsalád csúcsjelöltje Matteo Salvini olasz belügyminiszternek, aki az európai színtéren arról híres, hogy szélsőjobboldali pártszövetséget alakított az európai választásokat megelőzően – erről az Euronews számolt be.

Éppen ezért Verhofstadt – ahogyan az a Twitterre feltöltött videójában is elhangzik – vitára hívja a szélsőjobboldali erők európai megtestesítőjét, mert – ahogyan fogalmazott – az embereknek joga van tudni, hogy milyen ördögi terv van az eszében. A videót végül azzal zárta, hogy megüzente: akár Brüsszel, akár Olaszország szimpatikus az olasz politikusnak, ő ott lesz.

A szélsőjobboldali tömörülések egyébként – legalábbis az előzetes mandátumbecslések szerint – nagyjából 70 helyet szerezhetnek a 751 fős Európai Parlamentben. Az FPÖ körül kirobbant botrány azonban minden bizonnyal hatással lehet még erre a számra is. Erről bővebben itt írtunk.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink