Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-20 21:53:00

Trump: álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal

"Álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal" - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök egyik hétfői Twitter-bejegyzésében.

Trump: álhír, hogy az amerikai kormány tárgyalásokat készít elő Iránnal

Trump azt írta: a sajtó "mindenféle ismeret nélkül" állította, hogy az Egyesült Államok megpróbált volna tárgyalásokat előkészíteni Iránnal. "Ez hamis jelentés" - szögezte le.        

"Majd Irán hív bennünket, ha és amikor valaha is készen áll erre. Közben pedig  a gazdaságuk tovább hanyatlik" - fogalmazott mikroblogjában az Egyesült Államok elnöke.    

Donald Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy Irán visszautasítással reagált egy vasárnap esti Twitter-bejegyzésére. Az elnök abban megfenyegette a közel-keleti országot. Utalva a vasárnapi rakéta-becsapódásra a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellett, Trump azt írta: "ha Irán harcolni akar, akkor Iránnak hivatalosan vége lesz".        

Mohammed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter erre - szintén Twitteren - azt válaszolta: "Irán immár ezer éve büszkén áll, míg azok, akik rátámadtak, mind letűntek". A perzsa diplomácia vezetője egyben azt javasolta az amerikai elnöknek, hogy tanúsítson tiszteletet Irán iránt.         Május elején, amikor kiterjesztette a gazdasági szankciókat Irán ellen, maga Donald Trump fogalmazott úgy, hogy reméli, "egy nem távoli napon" találkozik Irán vezetőivel.

atv.hu

További külföldi híreink