Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-20 20:21:00

A Youtube alkalmazása már nem lesz rajta az új készülékeken: merre tovább Huawei?

Továbbra is elérhetőek maradnak a megszokott alkalmazások az eddig megvásárolt Huawei-készülékeken. Ezt ígéri a kínai cég és a Google is, annak ellenére, hogy vasárnap bejelentették: a Google több fontos üzleti kapcsolatot is felfüggeszt a kínai gyártóval. Azt egyelőre nem tudni, hogy a jövőben piacra kerülő készülékeit milyen operációs rendszerrel kínálja majd a kínai márka.

A Youtube alkalmazása már nem lesz rajta az új készülékeken: merre tovább Huawei?

A Youtube videómegosztó alkalmazás az egyik azok közül az applikációk közül, amelyek a jövőben a Google döntése értelmében nem lesznek elérhetőek a Huawei újonnan eladott készülékein.

A keresőóriás – miközben közleménye szerint igyekszik megfelelni az amerikai kormány elvárásainak - azt ígéri: az olyan szolgáltatások, mint a Google Play vagy a Google Play Protect a már meglévő eszközökön továbbra is elérhető, és működőképes marad.

A Huawei pedig azonnali lépéseket ígér és azt, hogy továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már eladott, vagy kereskedelmi forgalomban lévő termékén.


Ami a felhasználókat érintheti az az, hogy a jelen helyzet szerint a következő rendszerfrissítést ezek a készülékek már nem kapják meg. A mobilaréna főszerkesztője szerint azonban az éves szintű rendszerfrissítések elmaradása érdemben nem befolyásolja majd a telefonok működését.

„Egy új rendszerben, egy új főverzióban általában a Google mindenféle apróbb módosításokat csinál, amitől új funkciók kerülhetnek bele, változik a kezelhetősége, esetleg optimalizálják a szoftvert annak érdekében, hogy gyorsabb legyen. De a korábbi készülékek nem fognak emiatt rosszabbul működni – magyarázta Khell Bogdán főszerkesztő.

Mivel azonban a Google döntése több mint 400 millió felhasználót érint világszerte, a szakértő szerint elképzelhető, hogy az amerikai kormány átgondolja az embargó kiterjesztését. A USA és Kína között zajló kereskedelmi háború alakulása azonban épp az ellenkező irányba mutat.

A Google-t elkerülő megoldás a szakemberek szerint a Huawei számára egy új operációs rendszer kifejlesztése lehet, ám ebbe korábban már több nagy cégnek is beletört a bicskája.

Huawei-ügy: Csak az új készülékeket érinti a szankció

 

atv.hu

További külföldi híreink