Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-19 13:16:00

Theresa May: a kormány "új, merész javaslatot" terjeszt a parlament elé

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány "új, merész" javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Theresa May: a kormány "új, merész javaslatot" terjeszt a parlament elé
Fotó: Reuters

A konzervatív párti kormányfő a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapnak írt cikkében olyan "javított intézkedéscsomagnak" nevezi a beterjesztendő törvényjavaslatot, amelyhez véleménye szerint támogatást lehet nyerni a parlamentben.

May nem ismertette közelebbről a tervezetet, csak annyit közölt, hogy a kabinet a jövő héten tekinti át részletesen a változtatásokat.

Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője a BBC televíziónak nyilatkozva vasárnap kijelentette: pártja nem látta még az új tervezetet, de ő nem hallott semmi olyasmit, ami arra vallana, hogy az alsóházban eddig háromszor elvetett Brexit-megállapodáshoz képest a kormány törvényjavaslata alapvető újdonságokat tartalmazna - idézi az MTI. Corbyn hozzátette: a Munkáspárt "ez idő szerint" továbbra sem támogatja a Brexit-egyezményt.

atv.hu

További külföldi híreink