Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-18 11:58:00

Drámai szavak: mentális problémáiról vallott Vilmos herceg

Vilmos herceg a BBC TV dokumentumfilmjében nyílt meg saját mentális egészségéről és az őt ért traumákról is.

Drámai szavak: mentális problémáiról vallott Vilmos herceg

A vasárnap adásba kerülő felvételeken Vilmos Peter Crouch és Danny Rose focistákkal, Thierry Henry és Jermaine Jenas egykori játékosokkal és Gareth Southgate-tel, az angol válogatott szövetségi kapitányával beszélget. Valamennyien őszintén vallanak azokról a pszichológiai problémákról és a nyomásról, amikkel karrierjeik során szembesültek - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Vilmos azt mondta, hogy a brit keménységnek megvan a maga ideje, amikor nehéz idők járnak, de az embereknek szükségük lenne arra is, hogy pihenjenek egy kicsit és beszélni tudjanak az érzelmeikről, ugyanis "nem vagyunk robotok".

Emellett az is szóba került, hogy érzelmileg mennyire megterhelő volt számára a mentőhelikopter-pilótaság, mivel a hatásait még most is érzi. "Mintha a halál az ajtón kopogtatna" - írta le, mit érzett folyamatosan egykori munkahelyén, melyet 2017 nyarán hagyott ott.

II. Erzsébet királynő unokája 2015 nyarán állt szolgálatba a légi mentőszolgálatánál, ám nem volt számára teljesen ismeretlen a terep: 2013 szeptemberéig három éven át a brit királyi légierő (RAF) egyik walesi támaszpontján dolgozott kutató-mentő helikopterpilótaként.

A munka érzelmi oldala azért is volt "nehéz" számára, mivel korábban a katonaság világában az érzelmeket félre kellett tenni. Vilmos elmondása szerint a mentők világa "sokkal nyitottabb" és teljesen más. "Nagyon nyers, érzelmi csomagokat kell cipelni napról napra, miközben szembesülsz a családokkal, akik épp a legrosszabb hírek kapják, amiket csak kaphatnak" - magyarázta.

"Azok a nyers érzelmek... Szinte éreztem, amint kavarognak bennem és tudtam, hogy meg lesz még az áruk és problémát okoznak. Beszélnem kellett róluk."

Az egyik legnagyobb traumája azonban kétség kívül édesanyja, Diana elvesztése.

atv.hu

További külföldi híreink