Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-16 14:51:00

Sikerült? Áttörés jöhet a rák kezelésében

Kutatók forradalmian új gyógyszereket fejlesztenek ki, amelyek elpusztítják a kemoterápiának ellenálló daganatokat, ami a betegség legyőzésének „eddigi legjobb esélye” lehet- írja a Mail Online.

Sikerült? Áttörés jöhet a rák kezelésében

Brit kutatók egy olyan forradalmian új módszert ismertetnek ma, amely a rákot halálosból krónikus állapotú betegséggé enyhítheti. A 75 millió font költségvetésű program során új gyógyszert fognak kifejleszteni, amely az „eddigi legjobb esély” a betegség legyőzésére- számol be a fejleményekről a Mail Online.

A kegyetlen mellékhatású kemoterápia helyett a kemoterápiának ellenálló rákos sejtek elpusztítására törekednek a kutatók. Meglévő gyógyszereket kombinálva a daganatokat teljes egészében elpusztítanák, vagy korlátoznák azok növekedését, hogy a betegek sokkal hosszabb ideig élhessenek.

Közel 300 szakértő dolgozik majd a brit rákkutató intézet (ICR) jövő tavaszra megnyíló új kutatóközpontjában. A hangsúly a többféleképpen kezelt rákos sejtek tanulmányozásán lesz. A kutatók mesterséges intelligencia alkalmazásával előre meghatározzák, hogy a rákos sejtek hogyan reagálnak majd egy adott gyógyszerre.

Az ICR kutatói már felfedezték, hogy három kísérleti gyógyszer kombinációjával elérhető, hogy a bélrák sejtek ne fejlesszenek ki ellenállóképességet. A sejtek ellenálltak az első két gyógyszernek, de már képtelenek voltak kivédeni a harmadik támadását.

Az úttörő kutatás felfedezte azt a molekulát is, mely létfontosságú a rákos sejtek mutációjához, és amely ellenállóvá teszi azokat bizonyos kezelésekkel szemben- írja a lap.

atv.hu / Mail Online

További külföldi híreink