Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-16 16:47:00

Betiltotta a fejkendő viselését az osztrák kormánykoalíció az általános iskolákban

A törvény minden vallási fejfedőre vonatkozik, mégis vannak kivételek. A muszlim szervezet diszkriminációról beszél, miközben a törvényt benyújtó párt képviselője szerint csak a lányokat védenék meg.

Betiltotta a fejkendő viselését az osztrák kormánykoalíció az általános iskolákban

Ezentúl tilos hidzsábot hordani az osztrák általános iskolákban, ezt szavazták meg a parlamenti képviselők Ausztriában. Az Euronews azt írja, hogy a törvény az összes vallási és ideológiai befolyást szimbolizáló fejfedőre vonatkozik, ettől függetlenül a zsidó férfiak kör alakú fejfedője, a kipa kimaradt a szabályozás alól. A törvényt egyébként a kormánykoalíció nyújtotta be, és szinte az összes ellenzéki képviselő ellenezte azt.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) oktatási szóvivője, Wendelin Mölzer a politikai iszlám elleni jelzésnek titulálta a törvényt, míg az Osztrák Néppárt (ÖVP) képviselője, Rudolf Taschner a rabszolgasorba döntéstől védené meg a kislányokat.

Az intézkedést megelőző vita folyamán a muszlimokat képviselő szervezet (IGGÖ) jelezte, hogy szégyenletesnek és diszkriminatívnak tartják az intézkedést, főleg a muszlimokkal szemben.

atv.hu

További külföldi híreink