Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-15 20:43:00

Horror: Saját lábát kellett levágnia, hogy megmeneküljön

Zsebkésével vágta le munkagépbe szorult lábát egy nebraskai farmer, hogy megmentse az életét.

A hatvanas éveiben járó Kurt Kaser áprilisban egyedül dolgozott a földjén, amikor traktorjáról leszállva véletlenül belelépett egy gabonaszállító csiga nyílásába. "Bekapta a lábamat, és húzta, én pedig megpróbáltam kiszabadítani" - mesélte a farmer egy omahai helyi tévécsatornának.

"Már éppen feladtam volna, amikor éreztem, hogy megint húz befelé. Arra gondoltam, hogy én is ott végzem" - tette hozzá. Kaser felidézte:

nem volt mit tennie, az egyetlen esélye az volt, ha "kivágja" magát a kis zsebkésével. Miután a lábát térd alatt levágva sikerült kiszabadulnia, hazakúszott, és telefonon segítséget hívott.

Elsőként a fia, Adam érkezett meg, aki éppen a helyi mentőcsapat egyik tagja. Kaser egy hetet töltött kórházban, majd két hetet rehabilitáción, és a múlt pénteken térhetett haza.  Az optimista gazda úgy véli, hamarosan ismét járni fog. Mindenesetre mindenkit arra intett, hogy ne kapkodjon, figyeljen oda, mert ő is a sietség miatt került bajba.

A közösségi médiában széles körben tárgyalt eset felidézte Danny Boyle 2010-es filmjét, a 127 órát, amelyben James Franco alakította a hegymászó Aron Ralstont, akinek a keze egy szikla alá szorult, és csak úgy tudott kiszabadulni, hogy levágta.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink