Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-14 19:19:00

Két robbantásos merénylet történt Szomáliában, halottak

Legkevesebb kilencen életüket vesztették és harmincnégyen megsebesültek kedden Mogadishuban és környékén az al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia két robbantásos merényletében.

Két robbantásos merénylet történt Szomáliában, halottak
(Képünk illusztráció)

A főváros egyik önkormányzati épülete előtt öngyilkos merénylő robbantotta fel pokolgépet rejtő gépkocsiját legalább hat embert ragadva a halálba és harminc másikat megsebesítve - közölte az egyik merénylettel kapcsolatban a rendőrség.   

Az al-Shabaab a szélsőségesek szócsöveként szolgáló Andalus nevű rádiójában jelentkezett a támadás elkövetőjeként.  

Egy másik merényletben Mogadishu külterületén egy útszéli pokolgép robbant a hadsereg egyik konvoja mellett. A szomáliai fegyveres erők szerint a három katona halt meg és négyen megsebesültek.   

Ezt a merényletet is az iszlamista szélsőségesek vállalták. Az al-Kaidához köthető al-Shabaab célja a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormány megdöntése, azért hogy radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám törvénykezést) vezessen be Szomáliában. A szomáliai dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre terrortámadásokat kormányzati, katonai és civil célpontok ellen országszerte.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink