Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-05 18:22:00

Az Iszlám Dzsihád szóvivője bejelentette, hogy Izrael minden városát lőni fogja

Az iráni külügyminisztérium vasárnap elítélte Izrael "barbár" támadását a Gázai övezet ellen, s ezért Washingtonnak a zsidó állam számára nyújtott korlátlan katonai támogatását tette felelőssé - közölte a Farsz félhivatalos iráni hírügynökség.

"Abbász Múszavi külügyi szóvivő azt mondta, hogy Irán határozottan elítéli a cionista rezsim barbár támadását ... , amelyben mártírhalált halt, illetve megsebesült több tucat palesztin, köztük nők és gyerekek" - írta a Farsz.

"A rezsim korlátlan amerikai támogatásának, valamint az iszlám kormányok némelyike szégyenteljes hallgatásának tulajdoníthatóan nem érnek véget a cionista bűncselekmények a megszállt palesztin területeken" - idézte a hírügynökség Múszavit.

Szombat reggel óta négyszázötven rakétát lőttek Gázából Izrael felé, éjszaka is folytatódtak a támadások. Legutóbbi értesülések szerint eddig hárman vesztették életüket a zsidó állam területén becsapódó rakétáktól.


Benjámin Netanjahu kormányfő erőteljes izraeli támadásokat rendelt el válaszul a gázai fegyveresek ellen. A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint Izrael ismét alkalmazni kezdte a célzott kivégzéseket, egy légicsapással vasárnap megölte autójában az iráni pénzek Gázába juttatásának felelősét, a 34 éves Hamed Chadrit.

Az Iszlám Dzsihád nevű gázai iszlamista csoport szóvivője a célzott kivégzés után bejelentette, hogy Izrael minden városát lőni fogja.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink