Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-05-04 15:12:00

Brit külügy: népirtás az, amit a keresztényekkel a Közel-Keleten művelnek

Népirtásnak nevezhető az, amit a közel-keleti muszlim államok keresztény lakosságuk ellen művelnek - írja a merce.hu. Erre hívták fel a figyelmet a brit külügyminiszter, Jeremy Hunt által megrendelt, átfogó jelentésükben a brit külügy, a Foreign Office szakértői.

Az anyag kiemelte: keresztények millióit űzték el – főleg iszlamista politikai mozgalmak – ősi földjükről, sokakat ugyanakkor a Közel-Keleten és Afrikában is legyilkoltak, elraboltak, rabszolgasorba taszítottak vagy diszkrimináltak.

A Közel-Keleten vannak a legsúlyosabb bajok, ugyanakkor az is kiderült, Kínában is újra beindult a keresztények üldözése. „A kellemetlen igazság az, hogy a vallási okokból ezekben az országokban megkülönböztetett és üldözött emberek 80%-a keresztény vallású.”

A jelentéstevők külön kiemelik Recep Tayyip Erdoğan török elnök és a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja keresztényellenes propagandalépéseit és gyakorlatait az egyre inkább iszlamizálódó török vezetés részéről.

A vallásos anglikán konzervatív miniszter, Hunt kiemelte még a jelentés kapcsán, úgy gondolja „az utóbbi időkben kellemetlen módon félrenéztünk, amikor a keresztényüldözésekről hallottunk. Ezt azt hiszem, nemcsak a trurói püspök most elkészült jelentése bizonyítja, hanem még egyértelműbben azok a dolgok, amelyek legutóbb Srí Lankán történtek húsvét vasárnapján. Ezek sokkhatásként és rettenetes meglepetésként érték a közvéleményt.”

Jeremy Hunt egyébként külügyminisztersége súlyponti feladataként fogalmazta meg, hogy

a nyugati országok és szélesebb értelemben a világ közvéleménye többé ne legyen vak arra, mi történik keresztények millióival ezekben az afrikai és ázsiai országokban, amelyekben kisebbségnek számítanak.

Főleg azért fontos mindez a jelentés szerint, mert – míg egy évszázada az arab világ (a Közel-Kelet és Észak-Afrika) lakosságának 20%-a keresztény volt –mostanra ez a szám sokkoló módon 4%-ra csökkent le. Ennek elsődleges oka a folyamatos vallási üldözés, vegzálás, háborúk és az azokat kísérő keresztényellenes iszlamista népirtások. A helyzet tehát a jelentés egyértelmű megállapításai szerint kritikus, és már-már a genocídium szóval jellemezhető.

A brit jelentés ehhez hozzáteszi:
„Izraelben az arab-izraeli konfliktus mára oda vezetett, hogy a palesztin keresztények tömegesen hagyták el hazájukat. Mára számarányuk az országban 15%-ról 2%-ra csökkent.”

A napokban azonban nemcsak a brit kormány, és a trurói anglikán püspök, de az angol szocialista mozgalom egyik legnépszerűbb YouTube-os bloggere, BadMouse is kiemelte, a nemzetközi szocialistáknak különös figyelmet kell fordítania arra, ne rettenjenek meg a muszlim államhatalom kritikájától valamiféle rosszul értelmezett és ósdi „harmadik világi szolidaritást”, vagy éppen a muszlim kisebbségeket feltétlenül megillető toleranciát kiterjesztik az ateista Kínára és a muszlim, közel-keleti államhatalomra is.

atv.hu / merce.hu

Ajánlom

További külföldi híreink