Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-04-25 21:41:00

Tovább emelkedett a dél-afrikai árvíz halálos áldozatainak száma

Több mint 70 ember halt meg a Dél-Afrikai Köztársaság keleti részét érintő heves esőzések, illetve az azokat követő árvizek és földcsuszamlások következtében - közölték helyi hatóságok csütörtökön.

Tovább emelkedett a dél-afrikai árvíz halálos áldozatainak száma

Helyi hatóságok legutóbbi tájékoztatása szerint a mentés még mindig tart.  KwaZulu-Natal tartományban a mentési munkálatokban részt vevők összeomlott lakóházakban és más épületekben kutattak túlélők után.    

Az időjárási viszontagságok ezt tartományt érintették a legsúlyosabban, ahol eddig 67 halottról számoltak be a hatóságok, a szomszédos Kelet-Fokföld tartományban pedig legkevesebb 6 ember halt meg a természeti csapásban.   

A Reuters brit hírügynökség tudósítása megjegyzi, hogy KwaZulu-Natal tartományban minden évben tapasztalnak heves esőzést, az azonban szokatlannak számít, hogy ennyi ember ilyen rövid idő alatt életét veszti emiatt.   

A helyi meteorógiai szolgálat egy tisztviselője azzal magyarázta a halálesetek magas számát, hogy az áradások és a földcsuszamlások éppen sűrűn lakott térségeket érintettek.    

A térségben napok óta heves esőzések voltak, de a hatóságok még hétfő este se számítottak arra, hogy ilyen súlyos következményei lesznek a sok csapadéknak - ismerte el Lennox Mabaso, a tartományi kormányzat szóvivője. Hozzátette, hogy víz alá került épületek dőltek a bent lévő emberekre, másokat pedig elsodort az ár. A helyi sajtó azt írta, hogy Durban kikötővárosban és környékén utakat zárt el a víz.

atv.hu

További külföldi híreink