Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-04-25 19:11:00

Macron: Franciaország átalakítása nem állhat meg

Emmanuel Macron francia államfő szerint a két évvel ezelőtti megválasztása óta megkezdett reformoknak folytatódniuk kell, mert azok "alapvetően megfelelnek a franciák elvárásainak" a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tüntető sárgamellényes mozgalom okozta válság ellenére.

Macron: Franciaország átalakítása nem állhat meg

"Úgy gondolom, hogy a folyamatban lévő és a jövőbeni átalakulások nem állhatnak le, mert azok alapvetően megfelelnek honfitársaink elvárásainak" - fogalmazott a francia elnök a sárgamellényesek követeléseiről rendezett nagy nemzeti vitasorozat következtetéseiről a hivatalában tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön. "Az elmúlt két évben megkezdett irányvonalak igazságosak, még ha nem is elég gyorsak, radikálisak és humánusak" - tette hozzá.   

Emmanuel Macron a sárgamellényes mozgalomnak a társadalom többsége által támogatott kezdeti követeléseit jogosnak nevezte, amelyeket szerinte nem homályosíthat el az, hogy egyesek erőszakos cselekményeket hajtanak végre.   

Megerősítette, hogy a várható intézményi reformok közül támogatja az arányosabb választási rendszer bevezetését és a mandátumhalmozás korlátozását, de elutasítja a sárgamellényesek egyik fő követésének számító állampolgári kezdeményezésű népszavazást.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink