Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-04-24 19:46:00

Megvannak az első képek a Srí Lanka-i robbantókról

Egy igencsak tehetős testvérpárról van szó.

Megvannak az első képek a Srí Lanka-i robbantókról
 

 

Újabb propagandavideót tett közzé az Iszlám Állam, miután magára vállalta a Srí Lanka-i merényleteket. A felvételen a feltételezett elkövetők tesznek hűségesküt, de a videó hitelességét egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Az viszont biztos, hogy az indiai hírszerzés órákkal az első támadás előtt értesítette a Sri Lanka-i hatóságokat.

„A következő hetekben teljesen újraszervezem a rendőrséget és a biztonsági erőket. A védelmi intézmények vezetőit várhatóan már 24 órán belül leváltom” – mondta a szigetország elnöke.

A merénylők 3 templomnál és 4 hotelnél követtek el terrortámadást. Valószínűleg bosszúból azért, hogy egy szélsőjobboldali fegyveres március közepén két új-zélandi mecsetben megölt 50 muzulmán hívőt.

A merényletek miatt visszaeshet a turizmus Srí Lankán.

„Sokan érdeklődnek telefonon és e-mailben, hogy biztonságos-e idejönni. Van, aki kérdés nélkül lemondja a foglalását. Nem tudok pontos számokat, de sok vendéget veszítünk így” – mondta egy szállodalánc elnöke.

A hatóságok további merényletektől tartanak, emiatt éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, és szükségállapotot hirdettek. Az idegenforgalomban dolgozók azt remélik, gyorsan helyreáll a rend.

Ilyen terrorcselekménynél elkerülhetetlenek a rövid távú gazdasági hatások, de igyekszünk visszaszerezni a turisták bizalmát. – mondta a turizmusfejlesztési hatóság elnöke.

A kilenc öngyilkos merénylőből nyolcat azonosítottak. Mindannyian magasan képzett, középosztálybeli emberek voltak, egyikük nő. A hatóságok eddig mintegy hatvan embert vettek őrizetbe a támadásokkal összefüggésben.

Közben a Daily Mail fotókat közölt a Srí Lanka-i merénylet két feltételezett elkövetőjéről. Azt írják, Inshaf és Ilham IBrahim testvérek, tehetős családból származnak, és vélhetően a Shangri-La és a Cinnamon Grandnál történt robbantásokhoz lehet közük.

A fényképüket itt nézheti meg.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink