Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-04-24 21:27:00

A Koreai-félsziget békéjéről tárgyal Kim Dzsong Un és Putyin

Oroszországba érkezett Kim Dzsong Un. Az észak-koreai diktátor Vlagyivosztokban találkozik Putyin elnökkel, hogy a koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről egyeztessenek. Szakértők szerint valójában Kim menekülő utat keres, miután zátonyra futottak az Egyesült Államokkal való tárgyalások.

A Koreai-félsziget békéjéről tárgyal Kim Dzsong-un és Putyin

 

Nem volt zökkenőmentes Kim Dzsong Un vlagyivosztoki érkezése. A diktátor ugyanis percekig nem tudott kiszállni az állomáson a páncélozott vonatból, miután vagonjának ajtaja nem pontosan a vörös szőnyegre nyílt. Némi tanácstalanság után a vonatot ide-oda tolatva állították be, így Kim megkezdhette első hivatalos oroszországi látogatását.

Vlagyimir Putyin és Kim Dzsong Un regionális együttműködésről és a koreai félsziget atomfegyver mentesítéséről fognak tárgyalni.

„Jó érzéssel érkeztem Oroszországba. Remélem, hogy a találkozónk sikeres és hasznos lesz. Bízom benne, hogy Putyin elnökkel áttekinthetjük a koreai félszigeti béke kérdéseit” – mondta a diktátor.

Az csúcstalálkozót azután kezdték szervezni, miután a Phenjan és Washington közötti tárgyalások megfeneklettek. Szakértők szerint Észak-Korea a mostani találkozóval nem csak azt tudja demonstrálni, hogy az egyébként zárkózott rezsimnek erős szövetségesei is vannak, de egyúttal megpróbálhatja meggyőzni Putyint az országra kivetett nemzetközi szankciók enyhítéséről.

A legutóbbi orosz-észak-koreai csúcstalálkozót 2011-ben tartották, Dmitrij Medvegyev akkori orosz elnök és Kim Dzsong Il korábbi észak-koreai vezető részvételével.

Ajánlom

További külföldi híreink