Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-04-20 13:26:00

Döbbenetes szavak az egykori al-Kaida-tagtól

Aimen Dean, az al-Kaida egykori terroristája a Heteknek adott interjút. Ebből kiderül: a 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején már a brit titkosszolgálatt, az MI6 ügynöke volt a terrorszervezeten belül és azon dolgozott, hogy kiderítse, hol és milyen nagy támadásra készül az al-Kaida.

Döbbenetes szavak az egykori al-Kaida-tagtól

A végzetes keddi napon Aimen Dean megdöbbenve nézte a drámai képsorokat Londonban, akkor vált világossá, hogy mire is készült Oszama bin Laden. A vele készült interjúban elmondja egy
Aimen Dean tinédzserként maga is az al-Kaida tagja volt, azt követően ábrándult ki a terrorszervezetből, hogy az civil embereket is célba vett.

Egy kórházi kezelés során szervezte be őt a brit titkosszolgálat. Segítségével több merényletet sikerült meghiúsítani, és több terroristát is elkapni, köztük a legtöbb régi barátját. Végül 2006-ban Dick Cheney volt amerikai alelnök irodája buktatta le, amikor nyilvánosságra hozták, hogy milyen forrásokból dolgoznak a terrorizmus ellen.

A vele készült interjúban Aimen Dean beszámol egy, az al-Kaida egyik tagjával egy évvel a merénylet előtt folytatott megrendítő beszélgetéséről, illetve az Európa országait elért migrációs válsággal kapcsolatban is kifejti véleményét-

A teljes interjú a Hetek csütörtökön megjelent számában olvasható.

atv.hu

További külföldi híreink