Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-04-18 16:40:00

Vizsgálat: Egyetlen amerikai sem játszott össze oroszokkal 2016-ban

Sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején - jelentette be William Barr amerikai igazságügyi miniszter azon a sajtótájékoztatóján, amelyet a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt tartott csütörtökön

A tárcavezető leszögezte a Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot sem összejátszásra, sem összeesküvésre az orosz kormányzattal vagy az Internet Research Agency (IRA) nevű orosz álhírgyárral.   

William Barr ugyanakkor megerősítette: Oroszország valóban megpróbált beavatkozni az amerikai választási folyamatba, és vizsgálóbizottság feltárt erre vonatkozó bizonyítékokat.

A Mueller-bizottság nem talált elégséges bizonyítékot arra, hogy Donald Trump akadályozta volna az igazságszolgálatot - jelentette ki az amerikai igazságügyi miniszter.  

Barr elmondta: a Robert Mueller vezette bizottság tíz esetet vizsgált meg, amikor szóba kerülhetett az igazságszolgáltatás akadályozásának kísérlete.    

William Barr közölte, hogy a jelentés szerkesztett változatát küldik át a kongresszusnak és ezt a változatot hozzák nyilvánosságra is, de a szerkesztésben sem a Fehér Ház, sem más nem vett részt. Hangsúlyozta azt is: bár az elnöknek erre kivételes joga lett volna, nem élt vele. Barr hozzátette: erre vonatkozó kérés sem érkezett senkitől.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink