Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-03-24 12:04:00

400 fölé emelkedett az Idai ciklon halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt az Idai ciklon halálos áldozatainak száma: Celso Correia mozambiki környezetvédelmi miniszter vasárnap elmondta, hogy az ítéletidő eddig 446 emberéletet követelt az afrikai országban, és összesen 531 ezer embert érint a katasztrófa.

400 fölé emelkedett az Idai ciklon halálos áldozatainak száma

Correia előző nap 417 halottról és 1528 sérültről számolt be.

Az Idai ciklon, amely az egyik legsúlyosabb vihar lehetett, amely valaha lecsapott a déli féltekére, március 14-én érte el Mozambik középső részét, majd Zimbabwe és Malawi felé haladt tovább, ott is nagy pusztítást végezve. A vihar okozta esőzések hatalmas áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak. Zimbabwéban 259, Malawiban pedig 56 halálos áldozata van az ítéletidőnek.

A mozambiki környezetvédelmi miniszter előző nap példa nélküli természeti katasztrófának nevezte az Idai ciklon pusztítását. Elmondása szerint a helyzet valamelyest javul, de továbbra is kritikus, és mintegy 3 ezer négyzetkilométernyi terület érintett az országban.

A nemzetközi vöröskereszt pénteken arra figyelmeztetett, hogy esetleg kolerajárvány ütheti fel a fejét Mozambikban, miután néhány kolerás megbetegedést jelentettek Beira városában.

atv.hu

További külföldi híreink