Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-03-13 20:58:00

Felfüggeszti a Boeing a 737 Max-sorozatú gépek indítását

A Boeing hivatalos közleményben javasolja a 737 Max-sorozatú gépek indításának felfüggesztését az egész világon. A döntést azt követően hozták meg, hogy egyeztettek az érintett hatóságokkal. A cég ennek ellenére bízik a 737 Max gépek teljesítésében, ám a közhangulat miatt indokoltnak érezték a mostani lépést.

Felfüggeszti a Boeing a 737 Max-sorozatú gépek indítását

Ráadásul már nem csak az Európai Unióban, hanem a világ számos más országában is felfüggesztették a Boeing 737 Max 8-as gépek repülését, köztük Kanadában és az Egyesült Államokban is.

A 737 Max gépek körüli botrány azt követően tört ki, hogy Az Ethiopian Airlines ET302-es, Addisz Abeba-Nairobi járatát teljesítő Boeing 737-ese vasárnap zuhant le, 6 perccel a felszállás után. A tragédiát senki nem élte túl, 157-en vesztették életüket. A hatóságok már megtalálták a gép feketedobozait, ezeket Európába szállítják, hogy elemezzék az általuk rögzített adatokat.

Tavaly októberben az indonéz Lion Air ugyanilyen típusú gépe szintén pár perccel a felszállás után csapódott a tengerbe, a szerencsétlenségben 189-en haltak meg.

Átmeneti időre kivonják a forgalomból a Boeing repülőgépek vitatott 737 MAX 8 és MAX 9-es típusait - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerdán a Fehér Házban. Az elnök ugyan kiváló vállalatként méltatta a repülőgépgyárat, amely szerinte máris dolgozik a felmerült problémák kijavításán, de amíg nem születik megoldás, addig az a két típus nem közlekedhet. Mint mondta, megbeszélést folytatott a Boeing vezetőjével, Dennis Muilenburg elnök-vezérigazgatóval, és az elnöki utasításról szóló döntést a gépek átmeneti felfüggesztéséről közösen hozták meg.


atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink