Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-03-08 14:11:00

Elítélték a muszlim képviselő antiszemita mondatait

Egyöntetűen elítélte az antiszemitizmust és a gyűlöletet az amerikai képviselőház. Az erről szóló határozatra a szomáliai származású, Ilhan Omar muszlim képviselőnő miatt volt szükség. Több megnyilvánulása ugyanis igencsak felkavarta nem csak a republikánusokat, de a demokratákat is – többek szerint a képviselőnő egyenesen antiszemita mondatokat enged meg magának.

 
Ilhan Omar, újdonsült kongresszusi képviselő alig 2 hónapja állt munkába. Az Izraellel kapcsolatos megnyilvánulásai azonban máris meglehetősen nagy port kavartak – ami miatt már a saját pártjától is komoly figyelmeztetéseket kapott.
 
"Ebben az országban a politikai befolyás szerint az rendben van, hogy hűséget fogadnak egy idegen ország felé.” - ez a mondat a Rágalmazás Ellenes Szövetség, illetve több zsidó törvényhozó szerint is antiszemita. A képviselőnő nyilatkozatait Donald Trump sem hagyta szó nélkül.
 
Bár Omart nem említette név szerint - Nancy Pelosi, a kongresszus képviselőházi elnöke több demokrata képviselővel együtt a héten kijelentette, visszautasítják az anitszemitizmust és az intoleráns gyűlöletbeszédeket.
 
További részletek vasárnap 16:55-kor az ATV Newsroom című műsorában.

atv.hu

 

 

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

Ajánlom

További külföldi híreink