Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-02-27 07:38:00

Több mint hatvan ember tűnt el egy bányaomlásban Indonéziában

Több mint hatvan ember tűnt el egy bányaomlásban Indonéziában - közölte Sutopo Purwo Nugroho, a szigetország katasztrófavédelmének szóvivője szerdán.

Több mint hatvan ember tűnt el egy bányaomlásban Indonéziában
(Képünk illusztráció)

A szerencsétlenség egy illegális aranybányánál következett be Celebesz szigetén (Sulawesi), Bolaang Mongondow körzetben. A katasztrófavédelem közlése szerint a mentőszolgálatok nagy erőkkel keresik a túlélőket.    

Abdul Muin Paputungan, a helyi polgárvédelmi ügynökség vezetője közölte: a baleset az után következett be, hogy a rögtönzött bánya nem elég erős talajába állított tartógerendák és rudak összeomlottak.   

Mindeddig 15 embert mentettek meg és 3 holttestet találtak. A katasztrófa helyszínéről készült felvételeken azt látható, hogy mentőalakulatok és helyiek túlélőket cipelnek hordágyon egy sárral borított domboldalon.   

A kisüzemi aranybányászat tilos Indonéziában, de ettől függetlenül a gyakorlat továbbra is elterjedt a vidéki területeken. A szabályozás hiánya és a rögtönzött bányák silány szerkezete miatt az ilyen típusú szerencsétlenségek viszonylag gyakoriak. Aktivisták régóta azt hangoztatják, hogy a vidéki emberek a munkalehetőség hiánya miatt próbálnak illegális bányászatból megélni. A helyi hatóságok pedig gyakran szemet hunynak a gyakorlat felett.

atv.hu

 

 

 

 

Új műsorral, minden idők legnehezebb műveltségi vetélkedőjével jelentkezünk. 500 - Az ország géniusza március 4-étől csak az ATV-n!

További külföldi híreink