Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-02-20 19:58:00

Óriási lavina temetett maga alá síelőket egy svájci síparadicsomban

Négy ember sérült meg, egyikük, egy francia sífelügyelő, a kórházban meghalt. A háromezer méter magas hegycsúcs alatt a szokásosnál jóval többen voltak, mert több svájci kantonban most van az iskolai szünidő.

 

 

A Crans-Montana népszerű síparadicsom legmagasabb hegycsúcsáról zúdult le a hatalmas hógörgeteg, amely többeket maga alá temetett. Nyolc helikopter, 12 kutya és több mint 240 hegyi mentő illetve rendőr kereste a hó alatt rekedt embereket.

„Kedden délután negyed háromkor adták ki a riasztást. A lavina 840 méter hosszú, száz méter széles volt, közvetlenül a sípályára zúdult rá. Négyen sérültek meg, egyikük életveszélyesen” – mondta még kedden Valais kanton rendőrfőnöke.

Az egyik áldozat, egy 34 éves francia állampolgár, éjszaka belehalt a sérüléseibe. A kutatás egész éjjel folyt, de reggelre lefújták.

"Lehet, hogy egy vagy több síelő miatt keletkezett a lavina. A másik lehetőség, hogy a melegedés következtében alakult ki. Mindenképp megkeressük, hogy ki a felelős" – mondta az illetékes ügyész.

A síparadicsomot a szokásosnál többen látogatták, mert több kantonban most van az iskolaszünet. A hatóságok szerint mintegy nyolcezren síelhettek a területen a katasztrófa idején.

atv.hu

További külföldi híreink