Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-02-15 15:11:00

A kórházak tele vannak, az emberek éheznek Venezuelában

Tizennyolc műtőből csak három működik és csupán egyetlen gyermeksebészeti osztály maradt fenn Caracasban. Több mint 500 gyerek van a várólistán. A CNN stábja bejutott Venezuelába, ahol exkluzív riportot forgatott.

A kórházak tele vannak, az emberek éheznek Venezuelában
Ideiglenesen felállított ételosztó pont (Fotó: Reuters)

Venezuelában lépten-nyomon megmutatkoznak a humanitárius krízis jelei. A valuta elértéktelenedett, nincs gyógyszer és élelem. Az emberek a kolumbiai határon kelnek át, hogy alapvető élelmiszerekhez jussanak.

Az államfőt támogató hadsereg a múlt héten emelt barikádot a határ mentén, hogy megakadályozza a nemzetközi segélyek bejutását. Nicolas Maduro szerint az amerikai szankciók felelősek a válságért és a szállítmányokkal Washington csak le akarja járatni a venezuelai kormányt.

A magát korábban ideiglenes elnöknek nyilvánító Juan Guaidó szerint azonban a csomagok mintegy 300 ezer ember életét menthetnék meg, ezért mindent meg fog tenni, hogy bejuttassa azokat az országba.

A feszült helyzetről további részleteket tudhatnak meg vasárnap 16:55-től az ATV Newsroom című műsorából. A CNN híreiből válogatva otthonába visszük a világot.

További külföldi híreink