Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-02-11 12:51:00

Száznál is többen haltak meg influenzában Romániában

Egyikük mindössze 37 éves volt.

Száznál is többen haltak meg influenzában Romániában
Illusztráció

Százegyre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma Romániában, írja a transindex.ro az agerpress alapján.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) jelentése szerint két legutóbbi áldozat két Prahova megyei férfi. Az egyik 52, a másik 37 éves volt, és mindketten az A típusú influenzavírussal fertőződtek meg.

Egyikük sem volt beoltva influenza ellen, és más betegségekben is szenvedtek.

Az MTI azt írja, az egészségügyi hatóságok szerint nem feltétlenül súlyosabb a járvány a tavalyinál, de mindenképp korábban érkezett. Romániában jelenleg hetente 130-140 ezer beteg fordul heveny légúti megbetegedéssel orvoshoz.

A tisztiorvosi szolgálat legutóbbi, a január 28. február 3. közötti hétre vonatkozó összesítése szerint az influenzaszerű tünetekre panaszkodók száma 146 ezerhez közelít, 34 százalékkal többen vannak, mint az előző szezon azonos időszakában.


Eddig országszerte 1255 influenzás fertőzést igazoltak a laboratóriumi vizsgálatok, a legtöbbet (483-at) Bukarestben, de rohamosan terjed a fertőzés Konstanca, Olt és Prahova megyében is. A legtöbb halálesetet (17) Prahova megyében és Bukarestben (13) regisztrálták.


Az egészségügyi minisztérium által kiosztott ingyenes védőoltásokat 1 millió 300 ezer veszélyeztetett ember kapta meg.


A tavalyi szezonban 1750 influenzás fertőzést igazoltak laboratóriumi vizsgálatok Romániában, 129 halálesetet regisztráltak, a járvány 2018 hetedik-nyolcadik hétében tetőzött.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink