Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-01-28 16:20:00

Hárman meghaltak, 172 ember pedig megsebesült a havannai tornádóban

Hárman meghaltak, 172 ember pedig megsebesült, amikor tornádó csapott le hétfőre virradóra Havannára - közölte Twitter-oldalán Miguel Díaz-Canel kubai elnök.

Hárman meghaltak, 172 ember pedig megsebesült a havannai tornádóban

A Havanna dél-keleti részén fekvő Regla elővárosban pusztító szélvihar súlyos károkat okozott - közölte az elnök, hozzátéve, hogy a katasztrófasújtotta területen dolgoznak a mentőszolgálatok.   

A Cubadebate hivatalos honlap szerint "Havannára 4-5-ös erősségű hurrikánnak megfelelő tornádó csapott le, bár a hatása kisebb területen volt érezhető".     Luyano kerületben a helyszínen tartózkodó újságírók szerint az utcákat törmelék borította, több utcát eltorlaszoltak a kidöntött fák és oszlopok. A katasztrófa Santo Suarez, Via Blanca és Chibas negyedekben is pusztított.   

A főváros több kerületében szünetelt az áramszolgáltatás. A halottak és sebesültek száma még nem végleges, a mentők folytatják a kutatást a romba dőlt házak között.   

A tornádó a Kuba nyugati részén kialakult viharból keletkezett, a szélrohamok sebessége akár a 100 km/h sebességet is elérte.   

A tornádók nem gyakoriak Kubában. A legemlékezetesebb ilyen szélvihar 1940 decemberében csapott le a Karib-tengeri szigetország Bejucal városára, több tucatnyi ember halálát okozva.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink