Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-01-23 09:53:00

Usain Bolt meggondolta magát, már nem akar profi futballista lenni

Nem akar már profi labdarúgóvá válni Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter.

Usain Bolt meggondolta magát, már nem akar profi futballista lenni

A 32 éves sztáratléta kedden a jamaicai televízióban jelentette be, hogy sportolói pályafutását végleg befejezi, és a civil életben, üzletemberként képzeli el a jövőjét.   

A 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója a 2017-es visszavonulása után döntött úgy, hogy futballistaként sportolna tovább, s először Németországban, majd Norvégiában is tréningezett élvonalbeli csapattal, tavaly augusztusban pedig szerződést kötött az ausztrál Central Coast Mariners együttesével. Bolt felkészülési mérkőzésen pályára lépett a csapatban, gólokat is szerzett, majd a Mariners októberben támogatókat keresett ahhoz, hogy meg tudjon állapodni vele. A tárgyalások viszont november elejére megrekedtek, s az ausztrál klub bejelentette, hogy Bolt távozik.   

"Jó tapasztalat volt" - nyilatkozta most az Ausztráliában töltött nyolc hétről Bolt. "Egyszerűen csak élveztem, hogy egy csapat tagja lehetek, ez teljesen más volt, mint az atlétika, remek élmény volt."  Bolt 2009 óta tartja a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcsát 9.58, illetve 19.19 másodperccel.

atv.hu

További külföldi híreink