Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-01-17 19:55:00

Theresa May is lemondta részvételét a Világgazdasági Fórumon

Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök után a brit kormányfő is lemondta részvételét a január 22-én kezdődő davosi Világgazdasági Fórumon.

Theresa May is lemondta részvételét a Világgazdasági Fórumon

Theresa Maynek más kötelezettségei vannak - jelentette be csütörtökön Londonban a brit kormány egyik szóvivője a Brexit-vitára utalva.

A brit miniszterelnöknek épp a nagyszabású fórum előtt, január 21-én kell bemutatnia a törvényhozás alsóházában "B-tervét" az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnéséről (Brexit), miután az EU-val elfogadott megállapodást kedden nagy arányban elutasította a parlament. A londoni alsóház január 29-én szavaz a kormány által bemutatandó új javaslatról, a brit európai uniós tagság pedig várhatóan március 29-én szűnik meg.

A négynapos davosi fórumra a politikai és a gazdasági élet, valamint a civil társadalom több mint háromezer képviselőjét várják, köztük Angela Merkel német kancellárt.

Donald Trump és Emmanuel Macron egyaránt belpolitikai okok miatt marad távol a svájci eseménytől. Az amerikai elnököt a kormányzat rekordideje tartó részleges leállása, a francia államfőt pedig az elhúzódó "sárgamellényes" tüntetések és az ezzel kapcsolatos társadalmi viták tartják távol.

atv.hu

További külföldi híreink