Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-01-16 20:04:00

Katonák segítenek eltakarítani a temérdek havat egy osztrák szállodából - videó

Lavina omlott egy osztrák szálloda éttermére. A személyzetet és a vendégeket sikerült kimenteni, senki nem sérült meg. A hócsuszamlás utakat torlaszolt el és autókat borított fel. A rekord mennyiségű hó miatt az osztrák hadsereget is bevetették, a hatóságok pedig fokozott óvatosságot kérnek a síelni indulóktól.

Katonák segítenek eltakarítani a temérdek mennyiségű havat egy osztrák szállodából. A lavina az éjszaka zúdult a településre olyan sebességgel, hogy autókat borított fel és ablakokat tört be.

"32 katona kezdte meg a hó eltakarítását a hotel éttermében. A hó egészen a plafonig ért, a teljes berendezés tönkrement. Minden ablak betört, ahogy az ajtók is. Az asztalok és a székek mindenhol szétszórva hevernek" - mondta Christian Fiedler, ezredes.

A kár jelentős, a lavina a hotelen kívül egy vendégházba is betört. A helyi hírügynökség szerint mintegy 60 ember tartózkodott az épületekben, mindenkit időben sikerült kimenteni.

"Információink szerint senki nem sérült meg, úgyhogy nagyon szerencsések voltunk." - magyarázta a település polgármestere.

A jelentős mennyiségű hó Ausztria több területén okozott fennakadásokat az elmúlt hetekben. Sok település megközelíthetetlen, iskolákat és síparadicsomokat zártak be. A térségben tartózkodik David Hasselhoff, világhírű színész is, aki egy szál köpenyben adott jelentést a hóhelyzetről közösségi oldalán.

Az elzárt településeket több száz katona, tűzoltó és önkéntes próbálja járhatóvá tenni. Az elmúlt hetekben mintegy 24-en vesztették életüket az Alpokban a rekord mennyiségű hó miatt. Tirol és Vorarlberg tartományokban a legmagasabb a lavinaveszély.

atv.hu

További külföldi híreink