Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-01-10 06:50:00

Repülés közben eltűnt egy francia repülőgép a svájci határnál, egy hóvihar közelében

Gyakorló repülés közben szerdán eltűnt egy francia harci repülőgép, fedélzetén két pilótával a svájci határnál, egy hóvihar közelében, keresésükre a hatóságok kiterjedt akciót indítottak a hegyvidéki területen.

Repülés közben eltűnt egy francia repülőgép a svájci határnál, egy hóvihar közelében
Fotó: Facebook/Armée de l'air
A Mirage-2111D típusú vadászbombázó alacsony magasságban hajtott végre repülést. Utoljára a franciaországi Doubs és Jura megye körzetében észlelték a radar képernyőjén

- közölte a francia légierő egy szóvivője.  
   
Egy másik szóvivő arról számolt be, hogy nem észleltek vészjelzést, amelyet a gép automatikusan akkor ad le, ha a pilóták katapultáltak. Közölte, folyik a kutatás, hogy megleljék a gép roncsait.

Olyan időjárás volt, amikor nem látható a felszín, de a gép ilyen alkalmakra szükséges berendezésekkel is fel volt szerelve

- tette hozzá.

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal megindult felkutatása, amelynek érdekében hegyi mentőket, tűzoltókat, katonai egységeket mozgósítottak az említett két megyében. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink