Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-12-11 14:39:00

Trump szerint „valós lehetőség”, hogy felállítják az elnöki székből, még a börtön sem kizárt

Az amerikai elnöknek több botrány miatt is fájhat a feje, könnyen lehet, hogy idő előtt távoznia kell posztjáról.

Donald Trump tart attól a megvádolási eljárástól, aminek a végén még az is előfordulhat, hogy elmozdítják az elnöki székből, írja a CNN.

A lap szerint az amerikai elnök „valós lehetőségként” számol azzal, hogy a demokraták átveszik az irányítást a képviselőházban és elindítják ellene a megvádolási eljárást, az úgynevezett impeachmentet. Ez azért is tűnhet valószínűnek, mert a demokraták többséget szereztek a félidős választásokon.

Egy másik forrás szerint hatékony fegyver lehet Trump ellen Michael Cohen kampányfinanszírozási botránya, hisz a new york-i ügyészek megvádolták az elnök korábbi ügyvédjét, hogy maga Trump bízta meg a 2016-os törvényszegéssel.

A Demokrata Párt vezetői szerint azért is eljárás indulhat Trump ellen, mert a 2016-os elnökválasztás előtt két nőt is lefizetett, hogy hallgassanak az elnökkel folytatott szexuális viszonyukról, de az amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozást is vizsgáló Mueller-jelentést is felhasználnák a milliárdos vezető ellen.

Korábban Andrew Johnson és Bill Clinton amerikai elnökök esetében már eljutottak a megvádolásig, de elmozdítani nem tudták őket. A vezető demokrata politikusok viszont már azzal is komolyan számolnak, hogy, ha bebizonyosodnak a Trump ellen felhozott vádak, az amerikai elnök akár még börtönbe is kerülhet.

atv.hu/CNN

Ajánlom

További külföldi híreink