Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-12-10 07:17:00

Tíz éven belül meghalhat a férfi, aki tavasszal kapott a Novicsok idegméregből

Már lezárt gyilkossági ügyeket vett elő ismét a brit rendőrség. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy legalább két embert orosz kémek öltek meg Nagy-Britanniában. Közben megszólalt az a brit férfi, aki tavasszal kapott a Novicsok idegméregből. Azt mondta: nagyon beteg, tíz éven belül biztosan meghal.

Március 4-én érkezett meg a Salisbury-i pályaudvarra az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU két ügynöke, amint a biztonsági kamerák felvételein is látszik. A két férfi a fedősztori szerint városnézésre érkezett a dél-angliai településre, de nagy valószínűséggel az volt a céljuk, hogy Novicsok idegméreggel megöljék Szergej Szkripalt. Az egykori brit-orosz kettős kém azonban túlélte, de súlyosan megbetegedett. Rajta kívül kapott a méregből a lánya és egy brit rendőr is.

Egy angol férfi pedig egy salisbury-i parkban talált hamisított parfümtől lett beteg, amit az élettársának ajándékozott. Az asszony néhány nappal később meghalt. A férfi, Charley Rowley a mai napig rossz állapotban van.

A Sunday Mirror most először szólaltatta meg a kórházi kezelése óta Charley Rowley-t, aki elmondta: a mérgezés után kómába esett, majd agyhártyagyulladást kapott. Bár jobban lett, fokozatosan romlik a látása, egyre gyengébb a szíve. Mint mondta: tíz év múlva már biztosan nem lesz az élők sorában.

A Daily Mail pedig arról ír, hogy a brit rendőrség újra elővett két már lezárt gyilkossági ügyet. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy Scott Young angol üzletembert négy éve, Alekszandr Perepilicsnij orosz üzeletembert pedig hat éve szintén orosz ügynökök gyilkolták meg. Sajtóhírek szerint ugyanis éppen a gyanús esetek idején léptek be illetve ki az országból orosz kémek.

atv.hu

További külföldi híreink