Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-12-07 16:09:00

CDU-tisztújítás: Elkezdődött az elnökválasztás

A három jelölt bemutatkozásával elkezdődött az elnökválasztás pénteken Hamburgban a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító kongresszusán.

Az első bemutatkozó jelölt, Annegret Kramp-Karrenbauer beszédében kiemelte, hogy a Saar-vidék tartományi kormány tárcavezetőjeként és miniszterelnökeként 18 éves kormányzati tapasztalattal rendelkezik, amellyel most az egész CDU-t, az "utolsó európai néppártot" kívánja szolgálni. 

Friedrich Merz hangsúlyozta, hogy a pártnak meg kell változtatnia stratégiáját az ellenfelekkel folytatott küzdelemben és a kommunikációban, egyértelmű, világos válaszokat kell adnia a választóknak és nem szabad beletörődnie abba az "elviselhetetlen" ténybe, hogy erős ellenzéki párttá vált az Alternatíva Németország (AfD).

A legfiatalabb és legkevésbé esélyesnek tartott jelölt, a 38 éves Jens Spahn elsősorban arról szólt, hogy milyennek kellene lennie Németországnak és a CDU-nak 2040-ben. A többi között rámutatott, hogy a párt tagságában nagyobb a 75 éven felüliek aránya, mint a 40 éven aluliaké.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink