Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-11-15 12:13:00

25 éve kihaltnak hitt állat bukkant fel egy férfi kertjében

Különleges, már kihaltnak hitt faj jelent meg egy alsageri kertben. Negyed évszázada nem tűnt fel ilyen élőlény!

25 éve kihaltnak hitt állat bukkant fel egy férfi kertjében

Az állatot Alsager városában egy kertben fedezték fel. A legjobban a ház tulajdonosa lepődött meg, Philip Schofield ki is nyomta Facebookra a váratlan látogatóról készült fotót. Ennek kapcsán riadóztatták a helyi állatvédő szervezetet, az RSPCA-t. Amanda Lovett felügyelő segített az állat befogásában, hogy a Nantwich közelében található Stapeley Grange Vadrezervátumba kerüljön a ritka jószág - írja a noizz.hu.

"Riadóztattak egy Facebook csoportban megjelent kép kapcsán, amiről kiderült, hogy egy igazi ezüstróka egy férfi kertjében tartózkodik. Egy macskahordozóban szállítottuk el, meglepően nyugodt és csendes volt a kis állat."

Az RSPCA beszámolója szerint már 25 éve nem láttak vadonban ilyen példányt. Lehet, hogy visszatérnek? "Valószínűleg nem: valaki házikedvencként tarthatta, és megszökött. Tehát meg kell találnunk a gazdáját - hacsak nem kidobták őt az utcára." mondta Grange Lee Stewart, a Stapeley vezetője. "Megvizsgálták állatorvosaink, és kutya baja. Kicsit túlsúlyos, de ezt leszámítva jól van."

atv.hu

További külföldi híreink