Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-11-09 20:08:00

Túlélt már egy tömegmészárlást, most is megmenekült Kaliforniában egy férfi

Brendan Kelly hetente két-három alkalommal is betért abba a bárba, ahol szerdán tizenkét embert meggyilkoltak.

Brendan Kelly elmondta, hogy rendszeresen bejár abba a kaliforniai bárba, általában heti két-három alkalommal is, ahol szerdán tömegmészárlást követtek el. Kelly is ott volt, amikor helyi idő szerint este 11: 20-kor a lövések eldördültek. Tizenketten vesztették életüket. Később a kórházban meghalt Ventura megye seriff őrmestere is, aki a lövöldözésre reagált, őt többször is meglőtték.

Kelly elmondta, hogy körülbelül egy órányi táncra tért be a bárba, amikor meghallotta az első lövéseket. A hadseregben, a tengerészgyalogságban szolgált, tisztában volt azzal, hogy mi ez a hang, különösen zárt területen.

Kelly közölte: azonnal akcióba lendült, megragadta a körülötte lévő embereket, és a földre lökte őket, hogy fedezékben legyenek.

Elmondása szerint, amint azonosította a célpontot, vagy hogy honnan fenyeget veszély, megragadott legalább két embert, és amilyen gyorsan csak tudta, a legközelebbi kijárathoz rángatta őket.

Kelly elmondta, hogy neki és a többieknek, akiket megmentett, sikerült a hátsó kijáraton keresztül biztonságba jutni.

Arról is beszámolt, hogy miután egy kicsivel több mint egy évvel ezelőtt túlélte a Las Vegas-i mészárlást, nehéz megbirkózni egy lövöldözéssel azon az utcán, ahol lakik.

- Túl közel van az otthonunkhoz – mondta Kelly. „Ez a bár biztonságos hely, szinte otthonunk volt. Úgy 30 vagy 45-ünk számára, akik Ventura megye területéről érkeztünk, akik ott voltunk Vegasban is. Ide jártunk a következő héten, három egymást követő éjszaka csak így találkozhattunk egymással” – tette hozzá.

A menekülést követő perceken belül Kelly azzal hívta fel családtagjait, hogy azt remélte, Las Vegas után ilyen már soha többé nem fog előfordulni. A háttérben azonban még mindig hallotta a lövéseket.

Ahogy a sérült áldozatok elkezdtek előkerülni a bárból, Kelly rohant, hogy segítsen, és eltávolította az övét, hogy elszorítsa vele egy barátja karját.

„Csak Istennek tulajdonítom a megmenekülést” – mondta Kelly. – „Október 1-jének éjjelén és tegnap este az Ő védő keze volt rajtam” – tette hozzá.

atv.hu / abc7.com

További külföldi híreink