Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-10-11 20:15:00

Felfoghatatlan mennyiségű pénzt bukott el tegnap a világ leggazdagabb embere

99 milliárd dollárt buktak el a világ vezető piacai szerdán, amely a Bloomberg szerint az év második legmeredekebb, egy napon belül bekövetkező esése volt. Megnézték a milliárdosok indexét, így kiderült, ki bukta a legnagyobbat a nagyvállalatok vezetői közül.

Felfoghatatlan mennyiségű pénzt bukott el tegnap a világ leggazdagabb embere

Jeff Bezos, az Amazon alapítója például 9,1 milliárd dollárt vesztett (mintegy 2500 milliárd forintnak megfelelő összeg), mivel az online kiskereskedők részvényei már több mint két éve csökkennek. Az esés 145,2 milliárd dollárra csökkentette Bezos vagyonát, ami július óta a legalacsonyabb érték.

Bernard Arnault – Európa leggazdagabb embere – vagyona 4,5 milliárd dollárral 66,9 milliárdra csökkent, mivel a luxusmárkákat forgalmazó cége, a LVMH veszített értékéből.
Arnault úgy véli, hogy nyereségeinek több mint a felétől már elbúcsúzhat idén. A francia iparmágnás csak pénteken 3,5 milliárd dollárt vesztett, mivel a közösségi médiában pletykák kezdtek terjedni a fokozott határellenőrzésekről Kínában, amelyek célja, hogy az olyan tárgyak, mint a Louis Vuitton kézitáskák, vagy a Berluti csizmák jogosulatlan behozatalát megakadályozzák. Maga a vállalat is megerősítette később a határellenőrzésről szóló híreket.

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway nevű cégével százalékos arányban a legnagyobb vesztesek közé tartozik, az ő vagyona 4,5 milliárd dollárral, vagyis 4,9 százalékkal csökkent.

A világ 67 leggazdagabb tech mogulja, köztük Bill Gates és a facebookos Mark Zuckerberg együttesen 32,1 milliárd dollárt vesztettek kollektívan cégeik nettó értékéből.

Ha a kontinensek szerinti megoszlást nézzük, Amerika milliárdosait érte a legsúlyosabb veszteség: ők összesen 54,5 milliárd dollárt buktak, többet, mint bármely másik ország, amelyik a Bloomberg indexén szerepel.

atv.hu / Bloomberg

További külföldi híreink