Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-09-25 10:54:00

Otthagyták az alapítók az Instagramot

Kevin Systrom és Mike Krieger bejelentették, távoznak az Instagramtól - írja a The New York Times.

Otthagyták az alapítók az Instagramot
Kevin Systrom és Mike Krieger (Fotó: Reuters)

A duó még 2010-ben alapította a képmegosztó alkalmazást. Systrom vitte a cég vezérigazgatói teendőit, míg Krieger volt a vállalat technikai igazgatója. Két évvel a piacralépést követően, 2012-ben 1 milliárd dollárért felvásárolta az Instagramot a Facebook. Az Instagram júniusban azt közölte, hogy aktív felhasználóinak száma elérte az 1 milliárdot.

Sajtóértesülések szerint az utóbbi időben komoly feszültséget okozott az Instagram-vezetők és a Zuckerberg-féle Facebook között, az hogy elveszve érezték a függetlenségüket. Szűkszavó közleményükből azonban nem derült ki a távozásuk pontos indoka, csak az, hogy szükségük van egy kis pihenőre, mielőtt belekezdenek valami egészen új dologba.


Idén áprilisban hagyta ott a Facebook céget Jan Koum, a WhatsApp vezérigazgatója. A mobiltelefonos üzenetküldőt 2014-be 19 milliárd dollárért vette meg a Facebook - emlékeztet az MTI. A Facebook árfolyamam 3,08 dollár (1,86 százalék) mínuszban, 162,33 dolláron állt a keddi New York-i tőzsdenyitást megelőző elektronikus kereskedésben, röviddel 10 óra után.

atv.hu

További külföldi híreink