Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2018-09-25 18:37:00

49 napig hánykolódott a tengeren egy 19 éves halász, mire kimentették

Megmentettek egy indonéz tinédzsert, miután 49 napig sodródott a tengeren egy úszó halcsapdán, a fiú már biztonságban visszatért családjához – állítja az ország külügyminisztériuma.

49 napig hánykolódott a tengeren egy 19 éves halász, mire kimentették

A 19 éves Aldi Novel Adilang lámpakezelőként dolgozott egy úszó halcsapdán, 125 km-re Manado északi partjától, Észak- Indonéziában.

A fiatalember a CNN-nek elmondta, hogy július közepén erős déli szél keltett nagy hullámokat, ami a horgonykötelet addig dörzsölte, amíg az el nem szakadt. Arról beszélt, hogy egy hétig egy másik tutajon lévő barátaival kommunikált, de utána egyedül volt.

Mint mondta: sok hajót látott sodródása idején, indonéz nyelven kiabált, és egy kannát vert, hogy felhívja magára a figyelmet. Végül az angol nyelvű „segítség” kiabálásával fel tudta kelteni a hajó figyelmét, amely megmentette.

Szeptember 6-i megérkezése után Adilangot a japán parti őrség megvizsgálta, és elég egészségesnek nyilvánította ahhoz, hogy visszatérjen hazájába – mondta az indonéz külügyminisztérium.

Az Osakai Indonéz Konzulátus szeptember 14-én nyilatkozatot írt a Facebookon, mondván, hogy a fiatalember most újra Maradóban tartózkodik családjával és „jó állapotban” van.

atv.hu/CNN

További külföldi híreink